Probabil cel mai important transfer din această perioadă precompetițională făcut de către CSM Oradea este „repatrierea” orădeanului Marius Țic, portarul titular al echipei naționale de polo a României care vine de la Steaua București.

Mutările făcute în această vară de către formația orădeană arată evident că în sezonul viitor singurul obiectiv va fi cucerirea titlului național după o pauză de 6 ani, bihorenii fiind campioni ultima dată în anul 2016. Printre ultimii sosiți dar probabil cel mai important dintre toți este portarul naționalei, Marius Țic. Acesta este orădean de origine, el deprinzând tainele acestui sport la clubul sportiv Crișul Oradea sub comanda antrenorului Dorin Sava dar și sub îndrumarea tatălui său, fostul portar Florin Țic care, de la CS Crișul, a fost selecționat în naționala de juniori a României. Marius Țic are 25 de ani și 1.92 metri înălțime, iar la doar 13 ani a debutat la seniori apărând poarta echipei Crișul în Supeliga Națională. Apoi, la numai 15 ani, Kovacs Istvan, selecționerul naționalei de seniori din acea vreme, i-a oferit șansa debutului într-o partidă disputată chiar la Oradea între România și Grecia. Un an mai târziu, Marius Țic a ajuns în Capitală la Dinamo București, șansele sale de a juca în acele vremuri la CSM Oradea fiind mici câtă vreme bihorenii defilau în campionat avându-l în poartă pe sârbul Gojko Pjetlovic. Ulterior Steaua București, o echipă cu pretenții mult mai mari decât Dinamo, l-a transferat în tentativa sa de a opri hegemonia CSM Oradea. Proiectul militarilor a fost unul reușit aceștia câștigând mai multe titluri naționale cu Marius Țic în poartă. Cele peste 60 de selecții la națională precum și jocurile din Liga Campionilor cu Steaua București vorbesc de la sine despre valoarea acestui portar.

Levente Vancsik, un alt jucător de națională transferat de CSM

Un alt jucător de națională care va juca în sezonul viitor pentru CSM Oradea este arădeanul Levente Vancsik, cel care a mai apărat culorile acestui club în perioada 2017-2019. Asemenea lui Marius Țic, Levente vine în Bihor tot de la Steaua Bucureți, orădenii dând lovitură după lovitură din acest punct de vedere campioanei României. Vancsik are 27 de ani și evoluează pe poziția de centru. La nivel de seniori și-a făcut debutul la clubul arădean Amefa, după care, în 2017, s-a alăturat CSM Oradea. După doi ani petrecuți în orașul de pe Crișul Repede, perioadă în care Steaua a luat fața orădenilor, Levente a ales să își continue cariera în puternicul campionat al Ungariei unde a jucat un sezon pentru echipa din Debrecen. Apoi, în vara lui 2020, a fost transferat de Steaua București, formație cu care a câștigat două campionate și două Cupe ale României. „Vancsik se află în prezent în programul echipei naționale a României. El se numără între cei 27 de jucători convocați în lotul lărgit care se pregătește pentru participarea la Campionatul European de la Split (Croația), eveniment programat a se desfășura între 27 August și 10 Septembrie anul curent”, informează CSM Oradea.

Așadar CSM Oradea a transferat până în prezent nu mai puțin de 5 jucători de la marea rivală, campioana Steaua București. Este vorbea despre Marius Țic, Tiberiu Negrean, Vlad Dragomirescu, Mihnea Gheorghe și Vancsik Levente. Cu asemenea poloiști în lot este evident că obiectivele CSM Oradea pentru noul sezon competițional sunt cucerirea campionatului și a Cupei României.