Memorialul Andrei Drăghici i-a oferit lui Petar Kovacevic, noul antrenor al echipei, să debuteze cu o victorie spectaculoasă în dauna echipei care a terminat pe locul al 4-lea în puternicul campionat de polo al Serbiei.

Medaliata cu bronz a Superligii Maționale de polo a obținut o victorie spectaculoasă în cadrul primului joc de la turneul amical de pregătire organizat în memoria fostului poloist Andrei Drăghici. Bihorenii au reușit să învingă 9-7 (3-2, 2-0, 2-1, 2-4) pe puternica VK Sabac. Acest meci a scos în evidență, cel puțin pentru moment, că formația orădeană a făcut două transferuri reușite. Este vorba despre portarul Lazar Dobozanov, cel care a avut numeroase intervenții excepționale, și jucătorul Ivan Gusarov, autorul a trei goluri, cele mai multe pentru echipa ardeleană.

Au condus cu 5 goluri diferență

Meciul a fost controlat în cea mai mare parte de către CSM Oradea care a dat ritmul în primuele trei sferturi ale partidei creându-și un avantaj de 5 goluri la intrarea în secvența decisivă (8-3), ecart care nu a mai putut fi recuperat de către formația sârbească. La pauza mare elevii lui Petar Kovacevic conduceau cu scorul de 5-2. Ultima secvență a partidei a aparținut oaspeților (4-2) dar diferența mare de scor nu a putut fi recuperată astfel că bihorenii obțin un succes de prestigiu învingând, chiar dacă într-un meci amical, puternica VK Sabac. Succesul roș-albaștrilor este cu atât mai important cu cât echipa a fost văduvită de aportul unor jucători precum Tiberiu Negrean, Manuel Klutsch, Nichita Ilisie (toți 3 accidentați), Adrian Pășcăluță și Richard Orsos (aflați cu reprezentativa de juniori a României la Campionatul European U19 ani).

Surpriză în meciul Dinamo - Rapid

În celălalt joc din cadrul etapei întâi a Memoriaului Andrei Drăghici, Dinamo București, vicecampioana României, a fost învinsă de Rapid București (locul 4) la capătul unei partide care a necesitat executarea loviturilor de departajare. Scorul la finele timpului regulamentar a fost 11-11, giuleștenii reușind să se impună cu 5-3 după penalty-urilor. Așadar un eșec surprinzător pentru Dinamo, echipă care va reprezenta România în Liga Campionilor.

Pe parcursul zilei de astăzi, în cursul serii, se vor disputa jocurile din cadrul etapei a doua a turneului, după următorul program: CSM Oradea – Dinamo București, de la ora 18:30 și Rapid București – VK Sabac, de la ora 20:15. Accesul publicului este liber.

CSM Oradea: Dobozanov, Gavriș – portari; Belényesi 1, M. Gheorghe, I. Szabó, Gusarov 3 goluri marcate, Gardasevic 1, Vancsik 1, Czenk, Velkic 2, Luncan, Insinna 1. Antrenor: Petar Kovacevic.