Turneul WTA de la Budapesta are loc în această perioadă, iar bihoreanca Irina Bara a reuşit o victorie superbă chiar în turul I al competiţiei. După o dispută care a avut nevoie de set decisiv, Irina s-a calificat în turul al doilea trecând de Sara Errani, fosta finalistă de la ediţia din 2012 a turneulului de la Roland Garros.

Ocupanta locului 119 în ierarhia WTA, Irina Bara (26 ani) a început cu dreptul turneul din Ungaria învingând-o în trei seturi (4-6, 7-5, 6-2) pe Sara Errani (34 ani), cap de serie numărul 8, într-un meci care a durat două ore și 37 de minute. Cu toate că în urmă cu 9 ani, sportiva din Italia disputa finala turneului de la Roland Garros şi semifinala la US Open, actualmente aceasta se află pe locul 105 în ierarhia WTA. În ultimul act de la competiţia pariziană, Errani a fost depăşită de către Maria Sharapova în minimum de seturi (6-3, 6-2). Cea mai bună clasare din cariera italiencei, care are în palmares 9 titluri WTA, a fost locul 5 (20 mai 2013). Errani era şi favorita caselor de pariuri la Budapesta, acestea oferindu-i o cotă de 1,57 şanse la victorie, în timp ce bihoreanca avea o cotă de 2,38. De menţionat că această confruntare a fost a doua dintre cele două tenismene, cea dintâi fiind adjudecată de Sara Errani tot după un meci de trei seturi desfăşurat la Bogota, în urmă cu doi ani, pe aceeaşi suprafaţă.

Şanse reale să treacă şi de turul doi

În turul următor, Irina Bara se va duela cu învingătoarea partidei dintre Tamara Korpatsch (Germania, 137 WTA) și Olga Danilovic (Serbia, 164 WTA), meci care se va disputa pe parcursul acestei zile. Sportiva din Ştei și-a asigurat un premiu în valoare de 3.675 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA. Competiţia WTA 250 de la Budapesta se desfăşoară pe zgură, în perioada 12-18 iulie, iar valoarea totală a premiilor este de 235.238 de dolari. Cealaltă româncă din turneu care a jucat ieri în proba de simplu, Irina Begu, a fost eliminată de Anna Schmiedlova în două seturi, 3-6, 4-6. Jacqueline Cristian (153 WTA) va juca astăzi cu Ivana Jorovic (334 WTA) la fel ca Ana Bogdan (98 WTA), care o va întâlni pe Varvara Lepchenko (155 WTA).