CA Oradea a trecut categoric de Viitorul Borș, echipă care era considerată cea mai îndreptățită pretendentă la poziția de lider a echipei orădene, administrându-i un neverosimil 5-0 (2-0) chiar în propriul fief!

„Leii albi” au „dansat” doar o repriză

Considerat a fi derby-ul fotbalului bihorean la nivelul Ligii a IV-a, meciul dintre CA Oradea și Viitorul Borș și-a meritat această titulatură poate doar în prima repriză atât cât i-au ținut „bateriile” pe localnici. CAO, care era totuși favorita acestei partide, susținută pe toată durata întâlnirii de micuța, dar inimoasa galerie a „vulturilor verzi'', și-a respectat blazonul și, după un început mai echilibrat, a pus încet, încet stăpânire pe meci, în repriza a doua dominând chiar autoritar. Viitorul Borș, cu un joc neașteptat de greoi, i-a ținut piept cu dificultate echipei orădene și asta doar în prima parte a jocului, în rest, în partea a doua, doar pe alocuri. Trebuie să mai remarcăm și opțiunea curajoasă a staffu-lui tehnic orădean care a trimis din start în „luptă” doi dintre puștii echipei, Blăgea și Ardelean, într-un meci de-o asemenea importanță. Și copiii nu au dezamăgit deloc, ba dimpotrivă.

„Vulturii verzi”, în zbor planat

Superioritatea în joc a „vulturilor verzi'' s-a concretizat pe tabela de marcaj încă din minutul 22. Copil a trimis cu capul balonul spre poartă, iar Verdeș, cu un ultim efort, a respins mingea în bară, care apoi i-a revenit perfect lui Hosu, iar acesta a trimis-o tot cu capul în plasă. Peste două minute, Ciocan,  angajat bine în adâncime, pătrunde în careul gazdelor și trimite plasat pe lângă Verdeș, stabilind scorul primei reprize la 2-0. Au mai fost câteva situații favorabile orădenilor, însă gazdele au ajuns destul de greu prin careul oaspeților și fără a produce nimic deosebit până în minutul 43 când, după o centrare a lui Imi Zadori din dreapta, Tătar a reluat cu capul puțin peste poarta lui Ghețe. A fost totuși o fază controversată în minutul 32, când, la o pătrundere a atacanților Borșului, Ș. Man, care era căzut în careu, a fost lovit în mâna cu care se sprijinea în pământ de balonul șutat de foarte aproape, iar Adrian Pal, care a arbitrat din nou bine, nu a acordat lovitura de pedeapsă solicitată de gazde.

Marius Hosu, jucătorul meciului

Dacă după două etape știm sigur care este cea mai autoritară pretendentă la promovare, iată că și pentru titulatura de golgheter avem o propunere concretă: Marius Hosu. Atacantul a pornit în trombă acest campionat conducând deja în clasamentul puncherilor cu 9 reușite. Ciocan însă, golgheterul ediției trecute, mai are multe de spus. Hosu și-a continuat recitalul început în prima repriză cu încă un gol în minutul 60, când, după o acțiune personală, a intrat în careu și a șutat sec aproape de vinclu. O perioadă de timp jocul a intrat într-un soi de lâncezeală părând că orădenii au ridicat piciorul de pe accelerație. Însă, în minutul 82, Lezeu trimite un șut-centrare de pe dreapta, Verdeș „bâlbâie'' balonul, respingând slab în față de unde „matadorul” Hosu a mai înfipt o „banderilă” în pieptul leilor albi îngenuncheați. În minutul 88, după o combinație frumoasă cu Adrian Balog care i-a retrimis mingea cu capul pe poziție viitoare, Hosu a pătruns ca un tăvălug printre fundașii centrali ai Borșului și a plasat balonul în colțul lung, pecetluind scorul final: 5-0!

În etapa viitoare CAO va primi replica echipei Unirea Valea lui Mihai care, la precedenta vizită pe „Iuliu Bodola”, nu s-a sfiit să plece cu toate punctele puse în joc. Viitorul Borș va încerca să recupereze punctele pierdute acasă pe seama celor de la CS Mădăras.

Viitorul Borș: Verdeș - T. Popa, Ienciu, Alungi, Em. Zadori, Tomuța, Slab, S. Zadori, Tătar (Waritz), Giura, Petricău ('58 Jurcuț). Antrenor: Lucian Stance.

CAO Oradea: Ghețe ('83 Herman) - Man, Letan, Stan, Panti, Blăgea, Ardelean ('79 Balog), Haș, Copil ('80 Lezeu), Ciocan şi Hosu. Antrenor: Florin Farcaş.

Arbitri: Pal Adrian - Matica Marius Ionuț, Gozman Cristian

Observator AJF Bihor: Herman Alexandru