Dan Petrescu a pierdut duelul cu Gică Hagi din Supercupa României. Viitorul şi-a trecut în palmares prima Supercupă a României, scor 1-0 în faţa lui CFR Cluj, prin golul marcat în finalul partidei de Andrei Artean. Antrenorul clujenilor are acum o misiune dificilă, în Kazahstan.

 

CFR Cluj a început mult mai bine meciul. A avut cele mai mari ocazii, dar, rând pe rând, Omrani, Costache și tânărul Itu nu l-au putut învinge pe Tordai, care a scos câteva lovituri foarte grele. Fără șut pe poartă în primele 45 de minute, Viitorul a debutat cu mai multă încredere în repriza secundă. A fost mai ofensivă, iar schimbările lui Gică Hagi, prin introducerile lui Adreas Calcan și Marius Leca, au adus un plus și mai mare. Golul a venit pe final, în minutul 86. Andrei Artean a prins un șut formidabil, de la peste 25 de metri, pe care Arlauskis nu l-a putut repsinge. Astfel, Viitorul Constanța își trece în palmares al treilea trofeu din istorie, după titlul din 2017 și Cupa României din sezonul trecut.

CFR Cluj va juca mâine, de la ora 16.00, împotriva celor de la FC Astana în cadrul primului tur preliminar al Ligii Campionilor. „Bursucul” a tras primele concluzii după partida cu Viitorul: „Ce să spun? A fost un meci echilibrat. Un trofeu pe masă, primul meci oficial. Suntem supăraţi. I-am simţit în vestiar că nu sunt bine. Noi am avut ocaziile periculoase dar golul l-au marcat ei. Moralul va fi scăzut, rolul meu ca antrenor este să lucrez la psihicul lor, să încerc să-i fac să-şi revină. Am fi vrut, măcar, să mergem la penalty-uri. Egalul îl meritam astăzi. În iulie aveam opt meciuri, acum avem şapte”, a spus Dan Petrescu. Antrenorul campioanei recunoaşte valoarea celor de la FC Astana, echipă obişnuită cu participarea în grupele competiţiilor europene: „Va fi o problemă cu jucătorii noi pe care trebuie să-i băgăm în teren, dar trebuie să-i băgăm şi pe ei. Noi pornim cu şansa a doua. În Astana 100% avem şansa a doua, jucăm cu o echipă mult mai bună ca noi.

În ultimii patru ani au fost în grupele Europa League şi Champions League. Acolo nu a câştigat nici Atletico, nici Galatasaray, nici Benfica. Venim după o înfrângere, după un drum lung şi nu ştiu cum pot să inventez ceva ca să fie totul bine. Ei sunt în plin campionat”, a mai punctat „Bursucul”. Dacă va reuşi să treacă să treacă de FC Astana, CFR Cluj se va duela cu Maccabi Tel Aviv în turul următor.