Printre cele șase orașe care au organizat, în perioada 16-17 martie, Faza a doua – Semifinală a Diviziei Speranțe (categoria de vârstă 12-14 ani) la volei feminin, s-a numărat și Șteiul, această onoare revenind urbei din sud-estul Bihorului în urma rezultatelor excelente – victorii pe linie – obținute, la turneele anterioare, de echipa locală, Clubul Sportiv Școlar „Avram Iancu”.

 

Șteiul a fost, de altfel, cel mai mic oraș care a organizat semifinala competiției menționate, celelalte orașe organizatoare fiind Bacău, Brașov, Craiova, Sibiu și Târgoviște.

Din grupa de la Ștei au mai făcut parte sextetele cluburilor sportive școlare BEGA Timișoara și Sighetu Marmației, precum și cel al Colegiului Național Sportiv CETATE Deva. Turneul găzduit de Colegiul Național „Avram Iancu”, a fost organizat, împreună cu instituția școlară menționată, de Primăria și Consiliul Local Ștei, sub egida Federației Române de Volei.

Încrezători în valoarea echipei-gazdă și buni cunoscători ai unui sport care a făcut istorie la Ștei, localnicii au umplut sala de sport a Colegiului Național „Avram Iancu”, iar spectacolul sportiv oferit de tinerele voleibaliste le-a răsplătit așteptările. Desfășurate pe parcursul a două zile partidele s-au încheiat cu următoarele rezultate:

CNS Cetate Deva - CSS Bega Timișoara: 3-1 (25-19, 25-22, 19-25, 27-25);

CSS Avram Iancu Ștei - CSS Sighetu Marmației: 3-0 (25-12, 25-15, 25-15);

CSS Bega Timișoara - CSS Sighetu Marmației: 3-0 (25-11, 25-16, 25-21);

CSS Avram Iancu Ștei - CNS Cetate Deva: 3-1 (25-21, 20-25, 25-14, 25-22);

CSS Sighetu Marmației - CNS Cetate Deva: 0-3 (8-25, 14-25, 23-25);

CSS Avram Iancu Ștei - CSS Bega Timișoara: 0-3 (23-25, 25-27, 18-25).

La finele celor două zile de turneu, clasamentul final avea următoarea configurație: 

1. CSS Bega Timișoara – 6 puncte, setaveraj 7-3;

2.        CNS Cetate Deva – 6 puncte, setaveraj 7-4;

3.        CSS Avram Iancu Ștei – 6 puncte, setaveraj 6-4;

4.        CSS Sighetu Marmației – 0 puncte, setaveraj 0-9.

        Prin urmare, timișorencele s-au calificat direct la Turneul final, în timp ce echipele „Cetate” Deva, ocupanta locului doi și „Avram Iancu” Ștei, de pe trei, vor evolua în Semifinala 2, păstrând, deci, șanse de a juca și ele în ultima faza a Diviziei Speranțe. Șteiencele au prins in extremis Semifinala 2, acolo unde se vor întâlni cele șase ocupante ale locurilor secunde și cele mai bune două echipe de pe poziția a treia.

        După cum declara Gheorghe-Răzvan Fărcanea, antrenorul voleibalistelor de la CSS Avram Iancu Ștei, obiectivul este clar: calificarea la Turneul final și revanșa în fața timișorencelor de la CSS Bega. Cât privește lotul cu care va ataca obiectivul impus, acesta este compus din: Ioana Bobin, Damaris Boloca, Ioana Brașovean, Daria Carțiș, Diana Creț, Larisa Cuc, Daria Luca, Diana Micula, Roberta Moș, Roxana Panda, Ana Sere, Alexia Șchiop, Elena Șerban, Giulia Torok și Raluca Vuluga.

        La final, primarul Iulian Balaj, în calitate de organizator, a precizat că turneul a fost unul reușit, la fel cum speră să fie și cel de minivolei masculin – etapa semifinală, pe care Șteiul în va găzdui în perioada 29-30 martie.