Poloiștii orădeni au reușit o victorie senzațională la meciul de debut din cadrul grupelor Ligii Campionilor reușind să învingă în deplasare pe Waspo Hannover, campioana Germaniei, cu scorul de 11-10 (5-2, 2-1, 4-5, 0-2).

Înfrângerea categorică suferită săptămâna trecută în derby-ul Superligii Naționale cu Steaua București, scor 7-12, a tăiat din speranța celor care credeau că sârbul Petar Kovacevic a construit o echipă invincibilă la Oradea. Din fericire însă formaţia bihoreană a demonstrat la debutul în grupele Ligii Campionilor că acel eșec ar putea fi doar un accident câtă vreme din nou a reușit să câștige în competiția supremă din Europa după ce avusese un parcurs perfect în preliminarii. La acest moment foarte probabil focusul roş+albaştrilor este pe o participare europeană cât mai reușită, ulterior urmând a fi tratate foarte serios duelurile cu Steaua București atunci când ele vor conta cu adevărat, adică în playoff precum și în grupele Ligii Campionilor.

 

Prim sfert senzaţional pentru bihoreni

Revenind la partida cu Hannover, disputată la Magdeburg, aceasta a avut un debut senzațional pentru bihoreni care conduceau la un moment dat cu un neverosimil 5-1. Scorul a fost deschis de către Gardasevic care a finalizat cu o boltă superbă o pasă primită tocmai de la portarul Dobozanov. Gusarov a făcut 2-0 în minutul 4 după ce a transformat o lovitură de pedeapsă şi tot el a mărit diferenţa la 3 goluri în minutul 5 după un şut senzaţional, de inter adevărat. Nemţii au redus din diferenţă după care David Belenyesi a făcut 4-1 la capătul unei lovituri libere executate foarte repede. Ultimul gol al bihorenilor din primul sfert a purtat semnătura lui Gardasevic, acesta surprinzându-l pe portarul nemţilor cu un şut de la distanţă. Până la urmă secvenţa inaugurală avea să se încheie cu trei goluri avantaj pentru formaţia orădeană (2-5) după cea de-a doua reuşită a echipei gazdă.

 

Evoluţie deosebită a portarului Dobozanov

Sfertul al doilea a debutat perfect pentru oaspeţi care au marcat pentru 6-2 prin centrul naţionalei României, Levente Vancsik. Waspo a redus din diferenţă (3-6) prin Zekovic, cel care l-a păcălit pe Dobozanov cu o aruncare cotită, din scurt. Până la urmă scorul la jumătatea partidei avea să fie 7-3 în favoarea orădenilor care au înscris prin Belenyesi de la foarte mare distanţă. După cum se poate observa, sfertul al doilea a fost mult mai echilibrat, iar o contribuţie decisivă la acest rezultat a avut portarul Dobozanov care a fost practic de netrecut. Sfertul al treilea a fost unul modest din punct de vedere defensiv pentru ambele formaţii. Nemţii au înscris primele trei goluri după revenirea din pauza mare astfel că Oradea mai avea doar un gol avantaj, scor 7-6. Gusarov reuşeşte să întrerupă elanul gazdelor marcând pentru 8-6 în timp ce Velkic a mărit ecartul din nou la 3 goluri după o realizare din poziţia de centru. Waspo s-a apropiat din nou la 2 goluri, dar Nichita Ilisie a marcat apoi din penalty pentru 10-7 în favoarea CSM Oradea. Până la intrarea în secvenţa decisivă fiecare echipă a mai înscris câte un gol, reuşita orădenilor purtând semnătura lui Tiberiu Negrean care a marcat la colţul lung după o aruncare din poziţia de inter stânga. Sfertul al 4-lea a fost modest din punct de vedere ofensiv pentru orădeni care nu au reuşit să marcheze nici măcar odată. Cu toate acestea, paradele lui Dobozanov au ţinut CSM Oradea în viaţă astfel că cele două reuşite ale gazdelor nu au făcut decât să ridice la cote maxime frustrarea nemţilor prezenţi în tribune. Oradea a avut ultima posesie a meciului, la scorul de 11-10, iar experimentatul Tiberiu Negrean a ştiut să ţină de minge astfel că ultimul fluier al arbitrilor a consemnat un succes meritat al formaţiei orădene.

Ivan Gusarov a marcat 3 goluri, Filip Gardasevic şi David Belenyesi au avut câte 2 reuşite, iar Tiberiu Negrean, Nichita Ilisie, Levente Vancsik şi Petar Velkic au avut câte o reuşită pentru CSMOradea.

În celălalt meci din Grupa A a Ligii Campionilor, Novi Belgrad a învins 11-7 pe Steaua Bucureşti. Primele două clasate se vor califica în sferturile de finală ale competiției, iar ultimele două vor juca în fazele eliminatorii din LEN Euro Cup.

Marţi, 15 octombrie, de la ora 21:00, la Bazinul Ioan Alexandrescu, CSM Oardea va primi replica sârbilor de la Novi Belgrad în etapa a doua din competiţia supremă a Europei.