Turneele de promovare în Liga Națională la handbal masculin și feminin nu prezintă mare interes pentru toate echipele care ar fi avut dreptul să participe. Doar zece din cele 16 grupări clasate pe primele două locuri în seriile Diviziei A, șase feminine și patru masculine, și-au exprimat intenția de a juca meciurile decisive pentru accederea în prima ligă.

La masculin, CSU Suceava (locul 1 în Seria A), CS Magnum Botoșani (Locul 2 în seria A), CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare (locurile 2 în seriile B și D) s-au înscris în cursa pentru cele două locuri promovabile, favorite anunțându-se echipele din Moldova, care și-au întărit serios loturile în pauza competițională. Rămâne de văzut când se vor desfășura partidele, în sistemul fiecare cu fiecare, mai ales că deocamdată nu este permisă desfășuarea activităților sportive în săli.

În schimb, CS Medgidia, Szejke Odorhei, U Cluj și CSM Oradea au declinat propunerea de a juca la turneul de promovare.

În ceea ce privește turneul feminin, s-au înscris CSM Galați, HCF Piatra Neamț, CSU Știința București, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploiești și Crișul Chișineu-Criș, iar CSU Neptun Constanța și CSM Târgu Mureș au refuzat participarea. Momentan sunt disponibile trei locuri pentru Liga Națională, dar ar mai putea apărea unul în condițiile în care HCM Slobozia nu va mai continua în primul eșalon.