Situate în prima parte a clasamentului Seriei a II-a, din Liga a V-a, cele două rivale din Depresiuna Beiușului au jucat un util meci amical la Poieni de Jos unde, surprinzător, vășcăuanii au fost în prim plan, dovedind o poftă de joc extraordinară.

Bine dirijați de pe banca tehnică de președintele de onoare Ioan „Ness” Porge, vășcăuanii au realizat, la prima întâlnire organizată din acest an, o partidă de vis, „zburdând” pur și simplu în fața unui adversar uluit de forța unui partener de întrecere care a jucat aproape fără greșeală. Datorită faptului că sunt cunoștințe vechi pe dreptunghiul verde, încă din startul partidei s-au format câteva „perechi” care nu s-au menajat deloc pe durata jocului, în relief ieșind  ex-vășcăuanul Marius Morcan, alintat de colegi „Scorpionul”, urmărit în permanență de Andrei Lazăr, care practic i-a „suflat” în ceafă aproape necontenit. Și fostul coleg al „Scorpionului”, fundașul Cristian „Neamțul” Hulber a avut grijă ca „respirația” atacantului bunteștean să fie una cât mai... rarefiată. Incredibil, dar adevărat, în doar 240 de secunde soarta jocului a fost, practic, pecetluită datorită celor patru goluri, venite parcă pe bandă rulantă, după o cascadă de atacuri care au pus în dificultate defensiva gazdă. Bulcău (13) a deschis seria golurilor din lovitură liberă de la 20 de metri, pentru ca după doar un minut să reușească dubla, mărind diferența (0-2). Teglaș (16, 17) a punctat consecutiv (0-4) în fața unei apărări fără reacție, după care Foghiș (19) a avut o tentativă de șut, fără sorți de izbândă.  Situația putea deveni și mai dramatică, însă Corbu a respins de pe linia porții șutul lui A. Micula (21), pentru ca tot el câteva minute mai târziu să trimită pe lângă bară. Gazdele au reușit să înscrie (1-4) prin Foghiș (33) cu un șut la vinclu, pentru ca tot el să trimită în bara transversală la următoarea fază. Repriza a doua a debutat cu o minge trimisă în bara laterală de Ciuciu (53)  și un șut puternic a lui Cârle (60), în timp ce A. Lazăr (63) a respins de pe linia porții un gol gata făcut. M. Morcan (73), care a jucat tot meciul, dând dovadă de o condiție fizică demnă de invidiat, a trimis puternic, cu mult efect, o minge de la aproximativ 14 metri, însă Creț a avut un reflex eficient. De fapt pentru „Scorpionul” a fost singurul moment când a scăpat din „cleștele” format din fundașii Lazăr și Hulber, care în permanență l-au hărțuit fără milă. Scorul final (1-5) a fost stabilt de G. Jurcă (79) printr-un lob de mare efect, apreciat și de cei 66 de spectatori prezenți, în ciuda caracterului amical al partidei. Revanșa acestei partide va avea loc duminică, 1 martie, de la ora 15.00, pe stadionul de lângă „Apa Boiului”.

Zorile: Halasz - A. Degău, Corbu, C. Degău, Boroș, Foghiș, R. Dagău, M. Morcan, Haidu, Ciuciu, Miklo. Au mai jucat: Dan Daniel, Cârle, Taichiș, D. Degău. Antrenor: Ioan Horge.

Biharea: Creț - A. Lazăr, Hulber, P. Rădac, Botan, Belea, E. Rădac, Bulcău, Ciubotă, A. Sabău, Teglaș. Au mai jucat: M. Micula, Jurcă, A, Micula, Tulvan.