Șarpele în iarbă, premiera online

Mâine, 4 iulie, de la ora 19.00, orădenii sunt invitați la premiera on-line a spectacolului Șarpele în iarbă, de Alan Ayckbourn, regia Sebastian Lupu, primul proiect realizat și adaptat în întregime astfel încât să respecte regulile de distanțare socială impuse de Covid-19. Din distribuție fac parte: Mirela Lupu, Anda Tămășanu și Angela Tanko.

„Două surori pe care distanța, dar mai ales amintirea unei copilării nefericite, le-a ținut departe una de cealaltă, se reîntâlnesc după moartea recentă a tatălui lor. Rememorând evenimente ce le leagă de casa părintească, acestea încep să-și dezvăluie sentimente care răscolesc trecutul sumbru al unei vieți trăite alături de un tată dominator și indisponibil emoțional. Am putea crede că această întâlnire este una terapeutică, prin care traumele emoționale ale celor două femei vor fi alinate, însă apariția fostei infirmiere a tatălui lor, care strecoară cu viclenie îndoiala în mintea surorii mai mari, provoacă o răsturnare de situație încărcată de tensiune și suspans”, se arată în sinopsis. Biletele pot fi achiziționate doar online, pe bilete.ro

Spectacole pentru copii în Amfiteatrul din Cetate

În săptămâna 13-19 iulie, copiii sunt invitaţi în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, la o serie de spectacole, pentru toate vârstele şi gusturile. Astfel, luni, 13 iulie, de la ora 11.00, copiii cu vârste mai mari de trei ani sunt aşteptaţi la spectacolul Hansel şi Gretel! Marţi, 14 iulie, de la ora 11.00, este rândul copiilor mai mari, cu vârste de peste 6 ani, să afle care au fost Isprăvile lui Păcală. Șugubăţul personaj Păcală, alături de prietenul său, Tândală, se vor întoarce în Cetatea din Oradea şi joi, 16 iulie, de la ora 11.00. Sâmbătă, 18 iulie, la ora 11.00, va sosi în amfiteatru Apolodor, pinguinul călător, care îşi caută în continuare fraţii şi are nevoie de ajutor din partea copiiilor cu vârste mai mari de 5 ani, iar duminică,19 iulie, este rândul copiilor mici, cu vârste mai mari de 3 ani, să asculte fabule şi povestiri cu tâlc, în spectacolul Poveşti Populare Maghiare. Biletele se pot achiziționa online: https://www.bilete.ro/povesti-populare-rusesti/ sau de la fața locului începând cu o oră de începerea spectacolului!