Gala Premiilor UNITER

Astăzi, 21 septembrie, va fi transmisă live, pe pagina de Facebook a UNITER, dar şi pe TVR, Gala Premiilor. Transmisiunea live va debuta la ora 21.30, cu sosirea pe covorul roşu a unora din cei mai apreciaţi artişti români ai momentului. De la ora 22.30, transmisiunea live de pe Facebook se va muta pe TVR, unde telespectatorii pot urmări decernarea premiilor. Vă reamintim că şi în acest an Oradea este reprezentată în cea mai importantă gală a teatrului românesc, prin actorul Răzvan Vicoveanu, nominalizat la premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul Joshua din spectacolul „Creştini” de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Andrei Cătălin, pentru rolurile din spectacolul „Emisie: Titanic Vals”, după Tudor Mușatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg la Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea şi Cristian Grosu, pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, regia Gábor Tompa la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

 

Spectacol anulat

Teatrul Regina Maria informează publicul că reprezentaţia spectacolului Domnișoara Iulia, programată joi, 24 septembrie, se anulează din cauza aglomerării programului de evenimente din Cetatea Oradea și a faptului că spectacolul are loc la o oră târzie iar vremea se anunţă rece în următoarea perioadă. Spectatorii care au achiziționat bilete vor fi contactați pentru returnarea contravalorii acestora.

 

 

Expoziții la Muzeul Țării Crișurilor

În săptămâna 21-27 septembrie 2020, la Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal se pot vizita următoarele expoziţii:  

Lapidariul (expoziție permanentă), organizat de Muzeul Țării Crișurilor în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor; Vivariul (expoziţie permanentă);  Arhimede și invențiile sale, organizată de Muzeul Țării Crișurilor în colaboare cu Consiliul Județean Bihor și în parteneriat cu Niccolai Group Teknoart SRL (Italia), la sediul Muzeului Ţării Crişurilor; Expoziția Que Viva Picasso!, organizată de Muzeul Țării Crișurilor și Asociaţia S.C. Merkur Global S.R.L.; Expoziţia Artişti plastici orădeni din perioada interbelică; Expoziţia Donaţia Iosif Fekete (colecţia Muzeului Ţării Crişurilor); Expoziţia Bihorul „... la spargerea lumii” (12 octombrie 1918-20 aprilie 1919), organizată de Muzeul Ţării Crişurilor, Consiliul Judeţean Bihor, Serviciul Judeţean Bihor al Arhivelor Naţionale, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, în parteneriat cu Prefectura Judeţului Bihor, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Centrul Naţional al Cinematografiei, Arhiva Naţională de Filme, Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării – Universitatea Oradea, Muzeul Militar Naţional, Filiala Oradea, Asociaţia „Aurel Lazăr” Oradea; la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”; Expoziția Muzeului Memorial ”Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari, la Muzeul Memorial „Ady Endre”.