Primăria Oradea le amintește deținătorilor și proprietarilor de câini că au obligativitatea, potrivit legii, să-și microcipeze patrupedele, în caz contrar riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Pentru a veni în întâmpinarea acestora, municipalitatea a demarat, la începutul acestei luni, o campanie gratuită de microcipare, ceea ce înseamnă că toate costurile legate de această acțiune sunt suportate din bugetul local.

Așadar, orădenii pot să-și microcipeze câinii aparținând rasei comune sau metiși ai acestora în cadrul campaniei care se derulează prin intermediul a două cabinete veterinare care au încheiat contracte cu administrația locală. Foarte important de menționat este faptul că, de anul viitor, Primăria Oradea va continua cu o campanie de sterilizare gratuită, iar câinii care nu sunt microcipați nu vor putea fi sterilizați în cadrul acesteia.

În cadrul campaniei de microcipare, orădenii care au domiciliul pe malul stâng al Crișului Repede se vor prezenta la cabinetul dr. Daiana Nășcan, iar cetățenii care locuiesc pe malul drept sunt arondați C.M.V. al dr. Sandor Benyovszki. Programul cabinetului dr. Daiana Nășcan, situat pe strada William Shakespeare nr. 11B, este următorul: de luni până vineri, între orele 10.00 - 19.00, sâmbăta, între orele 10.00 - 13.00. Cabinet Medical Veterinar (CMV) -  dr. Sandor Benyovszki, de pe strada Molidului 58, are următorul program: de luni până vineri, între orele 8.00 - 12.00 și între orele 17.00 - 18.00, iar sâmbăta, între orele 9.00 - 11.00.