La Oradea funcționează prima aplicație mobilă din România pentru plata parcării cu cardul, direct de pe telefonul mobil, prin aplicația amparcat./ro/. Municipalitatea orădeană precizează că aplicaţia funcţionează sub sloganul „Parchează, plătește, zâmbește!”.

Prin această aplicaţie, se poate plăti parcarea folosind orice card de debit sau de credit emis în România, care trebuie introdus o singură dată, la plata unei parcări, ca apoi să se poată folosi ori de câte ori este nevoie. „Aceasta este o soluție inteligentă de plată a parcării care protejează conducătorul auto de amenzi de parcare și oferă liniște atunci când mașina este parcată. Aplicația poate fi descărcată gratuit și folosită de către orice șofer care folosește un telefon cu sistem de operare Android sau un iPhone”, precizează Primăria Oradea, care susţine că, „pentru o parcarea liniştită” în municipiul de pe Crişul Repede, trebuie parcurşi trei paşi: strada e detectată automat și se va ști exact unde se găsește parcată mașina; se alege durata parcării peste 30 minute și se poate prelungi oricând, de oriunde, fără griji.  

Datele cardului se adaugă doar la prima plată și apoi se pot plăti parcările următoare instant.

Aplicația „amparcat.ro” afișeaza cât timp mai este din parcarea deja plătită, se primesc notificări înainte de expirarea unei parcări, se poate prelungi o parcare în curs oricând și de oriunde, se poate folosi aceeași aplicație pentru mai multe mașini, se indica pe hartă locul unde se parchează. Prețul parcării prin aplicație în Oradea este de 3 lei pe oră și 25 lei pe zi, cu TVA inclus. Perioada minimă de parcare este de 30 de minute, iar prelungirea parcării se poate face oricând și de oriunde.