Municipalitatea orădeană a reluat miercuri, 10 ianuarie, încasarea tuturor impozitelor și taxelor datorate bugetului local, cu cinci zile mai devreme decât anunţase iniţial. La fel ca anul trecut, contribuabilii care îşi achită dările online, integral, până la 31 martie, vor beneficia de o reducere de 10% pentru persoane fizice, 8% pentru persoane juridice.

Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea a finalizat mai repede acțiunea de deschidere a anului fiscal, astfel că, începând de miercuri, 10 ianuarie, orădenii pot achita impozitele pe clădiri, terenuri și autovehicule aferente anului în curs. Tot începând de miercuri, orădenii pot să își verifice și să își achite sumele de plată pentru acest an pe site-ul instituției - www.oradea.ro, la secțiunea „Ghișeul online”.

Primăria Oradea încurajează în continuare plata online a obligațiilor fiscale, cetățenii beneficiind de o reducere de 10% dacă își achită integral impozitele locale datorate pentru întregul an până la data de 31 martie. De asemenea, plata online îi scutește pe orădeni de drumul până la punctele de plată, economisind astfel timp prețios.

Online, dările pot fi achitate astfel: prin Ghişeul Online - Primăria Oradea, de pe site-ul www.oradea.ro; prin intermediul www.ghiseul.ro;  prin intermediul aplicației MobilePay (link Google Play).

La ghişee, taxele şi impozitele pot fi achitate astfel: la casieria din Centrul de relații cu publicul (de luni pânp joi, între orele 8.00 - 18.00, vinerea, între orele 8.00-15.30); prin unitățile Poștei Române, conform programului (orarului) fiecărei unități; prin unitățile CEC, conform programului (orarului) fiecărei unități.

Până la 31 martie 2024, se acordă bonificații fiscale pentru plata integrală a impozitelor locale cu anticipație.

Bonificaţiile fiscale pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie a impozitelor locale datorate pentru întregul an de către contribuabili sunt diferențiate în funcție de modalitatea de plată. În cazul achitării la Primărie - sala ghișeelor, Poșta Română, CEC, prin POS, ordin de plată, internet banking, se acordă următoarele bonificaţii: 4% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice; 4% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice; 4% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice. În cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și prin aplicația „Plata Impozite MobilePay”, bonificaţiile acordate persoanelor juridice sunt: 8% în cazul impozitului pe clădiri; 8% în cazul impozitului pe teren; 8% în cazul impozitului pe mijloacele de transport. Pentru persoanele fizice, în cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și prin aplicația „Plata Impozite MobilePay”, bonificaţiile sunt: 10% în cazul impozitului pe clădiri; 10% în cazul impozitului pe teren; 10% în cazul impozitului pe mijloacele de transport.