Condițiile climatice din ultima perioadă au favorizat apariția bolilor mana, alternarioza, făinarea, pătarea cafenie la solanaceae (tomate ardei, vinete) si cucurbitaceae (castraveti, pepeni). Se mai combat:   molii miniere, trips, afide.

Efectuați tratamentul folosind unul din următoarele amestecuri de produse:

1. Ortiva Top - 1 l/ha + Voliam Targo -  0.8 l/ha sau

2. Merpan 80 WDG – 1,5 kg/ha + Thiovit Jet 80 WDG - 5kg/ha + Vertimec 1,8% -  60 ml/ha, sau

3. Uproxat Flowable - 4 l/ha + Affirm - 1,5 kg/ha.

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: 14-19 iunie.

Tratamentul se repetă dupa  10 - 12 zile folosind un alt amestec din cele mai sus mentionate.

Se va respecta cu strictețe timpul de pauză (perioada de la aplicarea tratamentului până la recoltare) înscris pe ambalaj după utilizarea fiecărui produs. 

La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului. După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluția rezultată golindu-se în rezervorul mașinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului.

Respectați cu strictețe normele de lucru cu produse pentru protecția plantelor, norme de protecție și securitatea muncii, protecția albinelor și a animalelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.