Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase (făinare, rugină, fuzarioză, septorioză). Se mai combat: afide, tripşi, ploşniţe.

Efectuaţi tratamentul folosind unul din următoarele amestecuri de produse:

1. Priaxor EC – 1 l/ha + Decis Expert 100 EC - 62,5 ml/ha,  sau

2. Caramba 60 SL - 1 l/ha + Kaiso Sorbie – 0,15 kg/ha, sau

3. Zakeo Extra – 0,5 l/ha + Biscaya 240 OD – 0,16 l/ha, sau

4. Mystic Extra - 0,75 l/ha + Fury 10 EC – 0,l l/ha, sau

5. Topsin 70 WDG - 1 kg/ha + Vantex 60 CS - 80 ml/ha

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecţia plantelor omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: pâna la înflorit.

La prepararea soluţiei se vor respecta toate instrucţiunile de folosire de pe eticheta produsului. Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informaţiile privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor de către utilizatorii profesionişti vor fi completate la zi în Registrul de evidenţă a tratamentelor şi păstrate cel puţin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, precum şi Protocoalele de colaborare nr. 328482/2015 şi nr. 3242/F/2016 – se arată în buletinul  întocmit de ing.Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.