Condiţiile climatice din ultima vreme au favorizat apariţia dăunătorilor, Musculiţa albă de seră (Trialeurodes vaporariorum) şi Molia minieră (Tuta absoluta) la legume (tomate, ardei, vinete, castraveţi).

Se mai combat: afide, tripşi, mană, făinare alternaria, pătare cafenie. Oficiul Fitosanitar Bihor recomandă să efectuați tratamentul folosind unul din următoarele amestecuri de produse:

1. Kohinor 200 – 0,75 l/ha + Ortiva Top - 1 l/ha sau

2. Juvinal 10 EC – 0,05% + Ridomil Gold MZ – 2,5 kg/ha sau

3. Poleci – 0,05% + Amistar - 1 l/ha sau

4. Voliam Targo – 0,8 l/ha + Cidely Top - 1 l/ha.

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: la semnalarea atacului pe frunze. Tratamentul se repetă după 8–10 zile folosind un alt amestec din cele mai sus menţionate. La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului.

Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informaţiile privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor de către utilizatorii profesionişti vor fi completate la zi în Registrul de evidenţă a tratamentelor şi păstrate cel puţin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, precum şi Protocoalele de colaborare nr. 328482/2015 şi nr. 3242/F/2016 – se arată în buletinul  întocmit de ing.Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.