Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea dăunătorului – musca verzei  (Delia brassicae) la varză. Se mai combat (păduchele cenușiu, păduchele verde, afide ,mana, alternaria).

Efectuaţi tratamentul folosind unul dintre amestecurile:

1. Imidan 50WP – 0,1% + Ortiva Top - 1 l/ha, sau

2. Movento 100 SC – 0,75l/ha + Rifomil Gold MZ – 2,5 kg/ha         

Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului; 3-5 frunze. Tratamentul se repetă după 8-10 zile.

La prepararea soluţiei se vor respecta toate instrucţiunile de folosire, de pe eticheta produsului. Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informaţiile privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor de către utilizatorii profesionişti vor fi completate la zi în Registrul de evidenţă a tratamentelor şi păstrate cel puţin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, precum şi Protocoalele de colaborare nr. 328482/2015 şi nr. 3242/F/2016 – se arată în buletinul  întocmit de ing.Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.