În perioada 6 – 17 februarie se desfășoară prima campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase şi a celor periculoase din Oradea.

Cetățenii cu domiciliul în Municipiul Oradea care au încheiat un contract de salubritate cu operatorul serviciului public de salubrizare RER Vest se vor putea înscrie în campanie începând cu data de 6 februarie, sunând la numărul de telefon 0751.306.526, care va fi funcțional între orele 08.30 – 15.30, doar în perioada campaniei.

Deșeurile voluminoase care pot fi predate în această campanie sunt: mobilier; obiecte de uz casnic; covoare; saltele; uși; mobilier de baie; obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Deșeurile periculoase care pot fi predate sunt: ambalaje de la vopsele pe bază de ulei; solvenți; ambalaje de la produși de igienizare; baterii și acumulatori portabili; ambalaje de la vopsele pe bază de ulei; spray-uri; ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

Aceasta este prima din cele patru campanii de colectare a acestor tipuri de deșeuri programate pe parcursul anului 2023.

Orădenii care vor avea pe parcursul anului deșeuri voluminoase sau periculoase vor mai avea ocazia să le preda gratuit în următoarele perioade: 02 – 15 mai, 31 iulie – 12 august sau 06 – 18 noiembrie.