Municipalitatea orădeană a adus precizări legate de concursul internațional de soluții pentru realizarea spațiului urban situat deasupra parcării de pe strada Independenței, menționând că înscrierea este permisă pe toată perioada concursului.

În data de 28 mai, Primăria Oradea, prin Instituția Arhitectului Șef, a lansat concursul internațional de soluții care are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru realizarea unui spațiu urban marcat de un volum simbol pe amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crişului Repede, amplasament redefinit prin proiectul realizării parcării subterane, investiție acum în curs de finalizare. Regulamentul și documentația de concurs sunt în format electronic și pot fi accesate de pe site-ul Primăriei municipiului Oradea www.oradea.ro, începând cu data de 15 mai, pagina principală, accesând imaginea logo a concursului. Totodată, informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon: 0259.409.447.

Instituția Arhitectului Șef precizează că înscrierea în concurs este permisă pe toată perioada concursului, iar participanții au la dispoziție următoarea modalitate de înscriere: vor face solicitarea pentru înscriere în concurs pe adresa de cis2020@oradea.ro și vor primi instrucțiunile necesare de conectare la platforma online dedicată concursului.

Proiectele vor fi predate online, direct pe platformă, data și ora limită a predării proiectelor depuse online este cea stabilită în calendarul de concurs.

Calendarul detaliat al concursului este următorul: 27 mai - lansarea concursului;  2 iunie – accesare documentație de participare;  6 iunie – data limită pentru înscrieri – întrebări 1;  12 iunie – data limită pentru înscrieri – întrebări 2; 10 iunie, ora17.00 - data limită pentru primirea proiectelor; 11 iulie – jurizarea online a proiectelor; 12 iulie – anunțarea rezultatelor; 13 iulie – contestații; 15 iulie – expoziție, conferință.