În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria  Oradea anunță locuitorii că în luna iulie continuă acțiunile de dezinsecție și deratizare în municipiu.

 

Astfel, se execută, prin tratament la sol, activitatea de dezinsecție etapele VII și VIII din 2024, în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului, tratamente fitosanitare la arborii din specia castan, platan, arbori și arbuști și activități de deratizare a zonelor publice și spațiilor verzi din Oradea.

Calendarul, corelat cu condițiile meteo din această perioadă, este următorul: două tratamente de dezinsecție în perioada 22 – 31 iulie; tratamente fitosanitare la arborii din specia castan, tratamente fitosanitare la arborii din specia platan și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști în perioada 22 – 31 iulie, câte un tratament; deratizare a zonelor publice și spațiilor verzi din Oradea, în perioada 22 – 31 iulie, o acțiune.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecţie sunt: Cymina Plus – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de deratizare sunt: Colbrom Pasta, având ca substanță activă Bromodialone, produs raticid gata de folosire sub formă de pastă proaspătă, avizat pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide.

„Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele sau să nu stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente. În caz de timp nefavorabil, lucrările se vor amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă”, precizează Primăria Oradea.