Primăria Oradea anunță începerea etapelor V și VI ale activității de dezinsecție în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului, dar și ale tratamentelor fitosanitare la arbori.

 

Acestea se execută în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve prin tratamente la sol.

Activitățile se desfășoară după următorul calendar, corelat cu condițiile meteo din această perioadă: dezinsecție - două tratamente, în perioadele 2-6 iunie, 11 - 30 iunie; tratamente fitosanitare la arborii din specia castan, la arborii din specia platan și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști, în perioada 11-30 iunie, câte un tratament.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt: Cymina Plus – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă. Produsele  sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

„Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele sau să nu stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă”, precizează Primăria Oradea.