În urma temperaturilor scăzute și a prognozei meteo pentru următoarele zile, Termoficare Oradea va începe treptat reluarea furnizării agentului termic pentru încălzire la punctele termice și modulele termice aflate în administrarea sa, începând de joi, 18 aprilie.

Potrivit termoficare Oradea, prioritate vor avea punctele termice din care sunt alimentate cu energie termică pentru încălzire: spitale, școli, grădinițe și cămine de bătrâni. În paralel se vor porni și modulele termice montate la nivel de scara de bloc.

Din cauza lucrărilor de reabilitare sau reparație, există puncte termice care nu vor furniza încălzire. Acestea sunt: PT 839, 840, 844 și 883 - sunt în curs de execuție lucrări de reabilitare din cadrul proiectului „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldura, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufarul I-Oradea”; PT 818 - se desfășoară lucrări de reabilitare din cadrul poriectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009 - 2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice - Etapa III - P.O.I.M.”; PT 405 str. B. Șt. Delavrancea - lucrări de reparații la rețeaua de distribuție.

„Reamintim că asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile

interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare. Utilizatorii care nu doresc să beneficieze de încălzire au posibilitatea de a opri furnizarea energiei termice, din robineții situați în aval de bucla de măsură. Pentru informații suplimentare privind stadiul furnizării, utilizatorii pot apela dispeceratul de urgență Tel Verde 0 800 070 800 (număr apelabil gratuit din toate rețelele fixe și mobile) sau 0259 467 577 - Dispecerat Scada”, precizează Termoficare Oradea.