Municipalitatea orădeană a anunţat că, începând cu luna august, se vor executa mai multe tratamente la sol în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve.

Vor avea loc activități de dezinsecție în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului, activități de deratizare pe domeniului public (parcuri, spații verzi, maluri de apă, aliniamente stradale, căi publice) și tratamente fitosanitare la arbori/arbuști, arborii din specia platan și arborii din specia castan.

Aceste tratamente se vor realiza după următorul calendar, corelat cu condițiile meteo din acea perioadă: dezinsecție în perioada 1-5 august, un tratament; dezinsecție în perioada 8-12 august, un tratament; dezinsecție în perioada 16-19 august, un tratament; deratizare în perioada 1-5 august, un tratament; tratamente fitosanitare la arborii din specia castan, în perioada 1-5 august, un tratament; tratamente fitosanitare pentru arbori și arbuști, în perioada 1-5 august, un tratament; tratamente fitosanitare la arborii din specia platan, în perioada 1-5 august, un tratament.

„Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele care vor fi în teren și să nu stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente”, anunţă municipalitatea. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.