Veste bună pentru șoferi. Luni, 20 noiembrie, începând cu ora 9.00, se va redeschide circulației rutiere tronsonul străzii Evreilor Deportați din dreptul Parcului Bălcescu. Astfel, se va reveni la sistematizare rutieră anterioară, cu sensuri unice pe tronsoanele rutiere adiacente parcului.

 

În cadrul Comisiei tehnice pe probleme de circulație și trafic rutier, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate, vineri, mai multe solicitări privind diverse restricționări ale circulației în oraș. Comisia a decis ca, în acest weekend (19 – 20 noiembrie), tronsonul străzii Lotus, cuprins între străzile Meiului și Tăbăcarilor, să fie închis, fiind necesare lucrări de traversare a carosabilului, pentru introducerea conductei ce va transporta agentul geotermal.

De luni, pe Evreilor Deportați, de la intersecția cu străzile Avram Iancu și Armatei Române se va circula în sens unic, înspre Bulevardul Decebal. De asemenea, pe strada Matei Basarab se va reveni la sensul unic pe două benzi, dinspre Bulevardul Decebal înspre instersecția cu străzile Armatei Române, Avram Iancu și Evreilor Deportați.

Târgul de Crăciun modifică circulația în zona centrală

La solicitarea APTOR – Visit Oradea, în vederea organizării în condiții optime a Târgului de Crăciun, Piața Unirii va fi închisă traficului rutier în perioada 25 noiembrie – 28 decembrie.

Târgul de Crăciun va începe în 30 noiembrie și se va încheia pe 26 decembrie. Traseele de acces spre locul adunării, precum și cele de dispersare vor fi: Piața Unirii – Pod Sf. Ladislau, Piața Unirii – str. Independenței, Piața Unirii – str. Primăriei, str. Piața 1 Decembrie, str. Teatrului, str. Iosif Vulcan, str. Patrioților, Calea Republicii.

Totodată, la solicitarea ESAEM - Energomontaj, Comisia de circulație a avizat instituirea restricției de circulație pe strada Bumbacului, pe tronsonul secundar din spatele blocurilor, în dreptul numerelor 22 - 24/28 A, cu traversarea ulterioară a arterei principale, în proximitatea magazinului alimentar Profi.

Lucrările ce vor afecta o singură bandă de circulație se vor derula în perioada 20 noiembrie – 15 decembrie, fiind necesare pentru realizarea lucrărilor de termoficare, cuprinse în cadrul proiectului Nufărul Geotermal.

Tot pentru realizarea unor lucrări de termoficare, la solicitarea firmei SAEM Energomontaj, se restricționează circulația pe strada Lotus, tronsonul cuprins între străzile Meiului și Eforiei, în perioada 18 noiembrie – 28 noiembrie. În această perioadă, va fi afectată o bandă de circulație.