Administrația Domeniului Public Oradea anunță că sâmbătă, 31 octombrie, și duminică, 1 noiembrie, cu prilejul Zilei Morților, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8.00-21.00.

Loredana Buz, consilier relații publice ADP Oradea, anunță că vineri și sâmbătă, accesul auto în cimitir va fi permis în mod obișnuit, în schimbul unei taxe de 10 lei, cu mențiunea că intrarea autovehiculelor în cimitir se va face pe poarta principală, iar ieșirea se va face pe poarta dinspre cartierul Europa.

„Duminică, 1 noiembrie, accesul auto în cimitir va fi permis doar achitând o taxă de 50 de lei, cu excepția  autovehiculelor care transportă persoane cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă, în baza legitimației care atestă acest fapt, afișată pe parbrizul autovehiculelor”, menționează Loredana Buz.

Administrația Cimitirului face un apel către conducătorii auto să circule cu o viteză redusă, de maximum 15 km/h, și să parcheze fără a stânjeni circulația pietonilor și traficul auto.

„La intrarea în cimitir, precum și la poarta dinspre cartierul Europa, sunt amenajate locuri de unde cei interesați își pot procura flori, candele, lumânări sau coronițe în amintirea celor dragi”, mai spune Loredana Buz, menționând că Administrația Cimitirului pune la dispoziția celor interesați unelte (sape, greble, lopeţi, mături etc.) pentru aranjarea mormintelor.

Începând de luni, 2 noiembrie 2020, și până în 31 martie 2021, programul de acces va fi între orele 08.00 - 17.00.