Administraţia Domeniului Public Oradea a decis să închidă timp de două zile accesul vizitatorilor în Grădina Zoologică, după ce vijelia de marţi a doborât mai mulţi arbori.

 

„În urma furtunii puternice din după-amiaza zilei de marți, mai mulți arbori din Grădina Zoologică au fost doborâți, aleile devenind impracticabile. Mai mult, în dimineața zilei de miercuri, încă existau foarte multe crengi care stăteau să cadă, existând riscul să afecteze vizitatorii. Din acest motiv, programul cu publicul pentru ziua de miercuri, 26 iulie, a fost suspendat. Din fericire, animalele de la Zoo nu au fost afectate de urgia ce s-a abătut asupra orașului”, a anunţat ADP Oradea.

Azi fimineaţă, ADP a revenit cu un comunicat prin care anunţă că şi astăzi accesul va fi interzis: „Grădina Zoologică Oradea nu va avea program cu publicul nici azi, joi, 27 iulie. Din cauza volumului mare de crengi căzute și a altor distrugeri cauzate de vijelia ce a avut loc marți după-amiază, angajații ADP Oradea nu au reușit într-o singură zi să elibereze toate aleile și să toaleteze arborii, astfel încât vizitatorii să nu fie puși în pericol. Mulțumim pentru înțelegere!”