În cadrul Comisiei tehnice pe probleme de circulație și trafic rutier, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate mai multe solicitări privind diverse restricționări ale circulației în oraș sau modificări vizavi de semnalizarea rutieră în municipiu.

 

Astfel, începând de azi, 29 mai, și până pe 15 iulie, se închide circulația pe str. Sofiei, de la intersecția cu str. Atacului până la str. Vasile Lucaci, ca urmare a lucrărilor de modernizare a străzii. Totodată, în intervalul 17 iunie - 23 august, se închide un alt tronson de pe strada Sofiei: de la str. Avântului până la str. Rozelor.

De asemenea, de azi, 29 mai, se închide circulației auto str. Gh. Doja, până la intersecția cu str. Livezilor. Tronsonul respectiv nu va putea fi folosit de către conducătorii auto în intervalul orar 8.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00.

Totodată, în cartierul Tineretului, ca urmare a lucrărilor de modernizare, se vor închide străzile Dejului, Eugen Lovinescu, George Bacovia, Emil Cioran și Emile Zola în perioada 29 mai - 28 august. Circulația rutieră va fi suspendată pe aceste cinci străzi, cu excepția mijloacelor de salvare, de incendiu și salubrizare. Solicitantul lucrărilor pentru toate străzile menționate mai sus este Dumexim.

Primăria mai precizează că, la solicitarea Visit Oradea, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în data de 1 iunie se închide str. Barcăului, între orele 10.00 – 22.00, pe tronsonul Meșteșugarilor și Arțarilor, din cauza evenimentelor organizate în Parcul Barcăului.