Autorităţile de frontieră din Ungaria au transmis că duminică, 19 mai și luni 20 mai, circulaţia automarfarelor, cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei.

Atât duminică cât și luni, circulația automarfarelor, cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, va fi restricţionată între orele 07.00 și 23.00.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de  20 mai este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Restricţiile NU se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

În această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

„Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, se afirmă într-un comunicat al Poliției de Frontieră.