Liniile de tramvai pe noul tronson care va face legătura între Calea Aradului şi Bulevardul Nufărul – Cantemir au fost montate și în zona Cartierului Ceyrat. Pentru realizarea ultimei porţiuni, zilele trecute a fost închisă circulația rutieră pe strada Atelierelor până în 13 septembrie.

„Până în prezent a fost realizată legătura pe cele trei direcții a liniilor de tramvai în intersecția dintre străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului, dar și în intersecția dintre străzile Aviatorilor - Calea Aradului. De asemenea, sunt în curs de finalizare lucrările de realizare a liniei de tramvai în zona străzilor Făgărașului, Ceyrat și în depoul OTL.

Totodată, au fost terminate lucrările de relocare a liniei electrice de înaltă tensiune în subteran de către Distribuție Energie Electrică Romania SA”, a anunţat Primăria Oradea.

În cadrul proiectului au mai rămas de executat: montarea firului de contact în zona străzilor Făgărașului și Ceyrat; realizarea terasamentului, montarea liniei de tramvai și a firului de contact în str. Atelierelor și de la Depoul Salca până la intersecția cu str. Dimitrie Cantemir; realizarea celor două stații de redresare pentru alimentarea cu energie electrică a liniilor de tramvai și realizarea adăposturilor pentru stațiile de tramvai.

Investiţia este finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a Municipiului Oradea este 2%.

„În acest moment, stadiul lucrărilor este de 62,73%, fiind plătite 32 milioane lei fără TVA din valoarea de 52 milioane lei fără TVA a contractului”, susţine municipalitatea orădeană.

Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost încheiat cu asocierea formată din Mari-Vila, Abed Nego și Aquacons, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 16 octombrie 2018. Termenul de execuție a lucrărilor este octombrie 2021.