Numărul contribuabililor orădeni care au ales să-şi achite online, integral, dările la bugetul local a crescut cu 47% în primle patru săptămâni de încasări faţă de anul precedent în aceeaşi perioadă. Astfel, 41% dintre cei care şi-au achitat impozitele au ales platformele online, una dintre cauze fiind bonificaţia de 8% pe care o acordă municipalitatea.

„Campania „Online câștigi dublu” prin care Primăria Oradea încurajează cetățenii și firmele să își achite online impozitele și taxele datorate bugetului local a înregistrat rezultate spectaculoase în primele patru săptămâni de încasări din anul 2020. Astfel, potrivit evidențelor Direcției Economice din cadrul Primăriei Oradea, 41% din totalul încasărilor (cu excepția ordinelor de plată) au fost realizate prin intermediul platformelor online puse la dispoziție de Primăria Municipiului Oradea”, a anunţat municipalitatea orădeană. Astfel, din totalul plăţilor efectuate până acum, 42% şi-au achitat dările la casierie (52% în aceeaşi perioadă în 2019), 41% le-au achitat online (28% în 2019), 11% prin POS (12% în 2019), 3% la CEC (4% în 2019), 3% la Poştă (4% în 2019).

„Comparativ cu datele înregistrate în anul anterior, numărul plătitorilor online a crescut cu 47%, iar sumele încasate prin tranzacții online s-au majorat cu 69%. Încrederea arătată de orădeni în instrumentele online ne-a convins să investim în dezvoltarea unei platforme de servicii - „Ghișeul Online” disponibilă de pe pagina www.oradea.ro”, precizează Primăria Oradea. În cadrul „Ghişeului Online” persoanele fizice şi juridice din Oradea pot accesa următoarele servicii: plata impozitelor, abonamente de parcare, depunerea și urmărirea stadiului petițiilor, emiterea de autorizații pentru traficul greu, depunerea declarațiilor fiscale, arhiva personală (dosar fiscal personal), eliberarea Certificatelor fiscale.

Cei 1.448 contribuabili care şi-au achitat online, integral, impozitele datorate pentru anul în curs în perioada 3–9 februarie au fost înscrişi la tragerea la sorţi săptămânală prin care se acordă un voucher pentru o zi la Aquapark-ul Nymphaea. Prin extragere computerizată a fost desemnată câștigătoare Teodorescu Alice, proprietară, de pe strada Spartacus. Aceasta va fi înștiințată prin adresă la domiciliu privind posibilitatea ridicării premiului de la sediul Primăriei, în termen de 30 de zile. Voucherul oferă o zi de acces la Aquaparkul Nymphaea pentru 2 adulți și 2 copii sub 18 ani şi este valabil până la sfârşitul anului. Următoarea extragere va avea loc săptămâna viitoare, joi.