Administrația Domeniului Public Oradea a anunţat că, până duminică, 3 noiembrie, inclusiv, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8.00–21.00, astfel încât cei  care doresc să-și pregătească mormintele pentru Ziua Morților să aibă timp suficient la dispoziţie.  

„În toată această perioadă, accesul auto în cimitir va fi permis în schimbul unei taxe de 6 lei, cu mențiunea că intrarea autovehiculelor în cimitir se va face pe poarta principală, iar ieșirea se va face pe poarta dinspre cartierul Europa”, a precizat purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz.

Vineri, 1 noiembrie, accesul auto în cimitir va fi interzis, cu excepția autovehiculelor care transportă persoane cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă, în baza legitimației care atestă acest fapt, afișate pe parbrizul autovehiculelor. Viteza de deplasare în incinta cimitirului va trebui menținută la maximum 15 km/h, iar parcarea se va face fără a deranja accesul pietonilor şi traficul auto. Cei care doresc unelte pentru aranjarea mormintelor (sape, greble, lopeţi, mături etc.) le pot obţine la intrarea în cimitir, pe baza actului de identitate. Tot la intrarea în cimitir, precum și la poarta dinspre cartierul Europa, sunt amenajate spații de unde aparținătorii își pot procura flori, candele, lumânări sau coronițe în amintirea celor dragi.