Primăria Oradea anunță că în luna iunie, în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, se execută prin tratament la sol activitatea de dezinsecție, în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului. Totodată, se vor efectua și tratamente fitosanitare la arbori/arbuști, arborii din specia platan și arborii din specia castan.

Aceste acțiuni se vor desfășura după următorul calendar, corelat cu condițiile meteo din această perioadă: dezinsecție în perioada 6 – 10 iunie, un tratament; dezinsecție în perioada 16 – 17 iunie, un tratament; tratamente fitosanitare la arborii din specia castan, în perioada 6 – 10 iunie, o etapă; tratamente fitosanitare pentru arbori și arbuști, în perioada 6 – 10 iunie, o etapă; tratamente fitosanitare la arborii din specia platan, în perioada 6 – 10 iunie, o etapă.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt: Cymina Plus – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă.

Pentru activitatea de tratamente fitosanitare vor fi folosite Alcupral, Coragen și Mospilan.

Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană.

”Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele sau să nu stea în raza de acțiune a acestora în timp ce pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare”, precizează Primăria Oradea.