În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria Oradea anunță că, în această lună, se execută prin tratament la sol activitatea de dezinsecție în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului.

Aceste acțiuni se vor desfășura după următorul calendar, corelat cu condițiile meteo din această perioadă: dezinsecție în perioada 28 - 29 mai, o etapă; dezinsecție în perioada 30 - 31 mai, o etapă.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecţie sunt Cymina Plus - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă.

Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

„Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele și să nu stea în raza de acțiune a acestora în timp ce pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente”, precizează Primăria Oeadea.