În perioada 8-19 aprilie, se desfășoară prima campanie din acest an de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, respectiv periculoase din Oradea.

 

„Cetățenii cu domiciliul în municipiul Oradea, care au încheiat un contract de salubritate cu operatorul serviciului public de salubrizare Rer Vest, se vor putea înscrie în campanie începând de luni, 8 aprilie, sunând la numărul de telefon 0751.306.526, care va fi funcțional între orele 8.30–15.30, doar pe perioada campaniei (8-19 aprilie). În momentul în care sună pentru a se programa, doritorii trebuie să ofere detalii despre tipul de deșeuri pe care vor să le predea (voluminoase sau periculoase), dar și despre dimensiunile acestora. La data și ora stabilite cu operatorul RER Vest, deșeurile trebuie scoase la limita de proprietate”, a anunţat Primăria Oradea.

La categoria deșeuri voluminoase intră: mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, uși, mobilier de baie, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice. Deșeurile periculoase sunt: ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, solvenți, ambalaje de la produse de igienizare, baterii și acumulatori portabili, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

Municipalitatea orădeană menţionează că este prima din cele patru campanii de colectare a acestor tipuri de deșeuri programate pe parcursul anului 2024.

Orădenii care vor avea pe parcursul anului deșeuri voluminoase sau periculoase vor mai avea ocazia să le predea gratuit în următoarele perioade: 10-21 iunie, 19-30 august sau 11-22 noiembrie.