În perioada 10-16 iulie în Oradea se vor desfăşura mai multe acţiuni de dezinsecţie în spaţiile publice, pe perioada nopţii, anunţă Municipalitatea orădeană.

Pentru distrugerea insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria anunță că, între 10 și 16 iulie, 22.30-05.30, se va executa, prin tratament la sol, două tratamente de dezinsecție și fitosanitare la arbori, arbuști, castani și platani, în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă din Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru dezinsecție sunt Cymina Plus - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

„Rugăm cetățenii să evite utilajele și să nu stea în raza de acțiune a lor în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare care se va comunica prin presă”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Municipiului Oradea.