Bihorenii care iubesc vinul sunt invitați, la sfârșitul lunii, la o degustare de struguri, în cadrul Expo Struguri 2024.

 

Evenimentul va avea loc la sediul Danvert, din localitatea Sânmartin, unde va fi amenajat un spațiu acoperit ce va găzdui manifestarea pe parcursul zilelor de 30 și 31 august.

Sunt invitați la marea degustare toți bihorenii ce găsesc încântare în gustul milenarului deliciu ce a dat savoare vieții în diversele sale forme de consum: fruct, must sau licoare bahică.

Dintre cele peste 50 de soiuri de struguri ce vor fi oferite pentru degustare tuturor celor care vor vizita expoziția vor fi selectate 10 soiuri pentru care vor fi organizate în paralel două jurizări. Una va fi a specialiștilor în horticultură și cealaltă, a reprezentanților presei. Ambele jurizări se vor face după aceleași criterii, după o grilă care urmărește caracteristici ce țin de aspect și gust. Iar la final vom încerca să găsim împreună care sunt calitățile comune remarcate de cele două jurii, dar vom aduce în discuție și diferențele ce vor apărea în aprecierea juraților.

Mai multe detalii se găsesc pe media.uoradea.ro.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Protecția Mediului, compania bihoreană Danvert și Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinului Millesime.