Municipalitatea orădeană a anunţat că, la solicitarea Asociației de proprietari „Galex”, spațiul de joacă amplasat în curtea blocurilor de pe strada Blaise Pascal nr. 14-15-16 și str. Moldovei nr. 74-76-78 va fi desființat.

 

„În cererile repetate formulate de asociația de proprietari, aceasta și-a motivat solicitarea precizând că locul de joacă este amplasat într-un spațiu îngust și aproape de ferestrele locuințelor, producând disconfort fonic locuitorilor din blocurile X84, X85, X86, X87, X88”, precizează municipalitatea.

Ținând cont de faptul că locul de joacă este de utilitate publică și în imediata vecinătate există alte șapte scări de bloc, Primăria Oradea a realizat o consultare publică în perioada 16 octombrie – 11 decembrie.

„S-au pus afișe la intrările în scările de bloc, solicitându-se locatarilor să-și exprime opinia. Blocurile vizate de consultarea publică au fost cele din str. M. Sadoveanu nr. 2 DP74; str. B. Pascal nr. 10 DP72 și nr. 20 DP82;  str. Moldovei nr. 70 DP78; nr. 72 DP80; nr. 74 X89 și nr. 80 DP76”, menţionează Primăria Oradea.

Potrivit administraţiei locale orădene, până la data de 12 decembrie nu a fost înregistrat niciun punct de vedere cu privire la păstrarea/desființarea locului de joacă, astfel că, în perioada următoare, Primăria Oradea, prin Direcția Tehnică, va da curs solicitării de desființare a spațiului de joacă.