Municipalitatea orădeană a început marcarea parcărilor din zona 0, ca urmare a temperaturilor ridicate ce permit trasarea acestora cu vopsea roșie.

În primă fază au fost montate cele aproximativ 1.400 de indicatoare destinate locurilor de parcare din zona 0, iar de marţi, 22 februarie, a început marcarea cu vopsea roșie a părții carosabile, pentru o mai bună vizibilitate. Angajații Serviciului Parcări din cadrul DPI au început cu locurile de parcare de pe strada Primăriei, partea dreaptă, în cursul zilei de azi urmând să treacă la marcarea celor de pe partea stângă. Acțiunea va continua etapizat și în restul zonelor din oraș.

Zona 0 de parcare (marcaj roșu) este situată în apropierea parcărilor supraetajate și a instituțiilor publice de interes pentru utilizatori și cuprinde parcările din străzile: Bicazului, Braşovului, Dunărea, Franz Schubert, Gheorghe Dima, Episcop Mihail Pavel, General David Praporgescu, Iuliu Maniu, Mihai Eminescu, Nicolae Jiga, Parcul Traian, Piaţa 1 Decembrie, Primăriei, Roman Ciorogariu, Rovine, Snagovului, Traian Moşoiu şi Victor Babeş, pe ambele părți, după caz. Unele parcări de pe străzi din zona 0 sunt incluse parțial în această zonă și parțial în zona 1 sau 2 conform semnalizărilor indicatoarelor de parcare, iar unele parcări de străzi din zonele 1 sau 2 vor fi modificate la nevoie în parcări de zona 0.

Taxele achitate pentru zona 0 sunt valabile și în zonele 1 și 2, însă taxele achitate pentru zonele 1 și 2 nu sunt valabile în zona 0. Abonamentele pentru marcaj alb achitate pentru zona 2 nu sunt valabile în zona 0.

Taxarea în zona roșie se face în intervalul 07.00 – 21.00.

De la 1 ianuarie, la parcările publice din municipiu s-a introdus o nouă zonă de tarifare, numită zona zero sau zona roșie (marcaj roșu), unde taxa pentru staționarea autovehiculelor este de 8 lei/oră.