Guvernul a decis introducerea de autobuze și autocare de înlocuire a unor trenuri de călători în zonele afectate de șantierele de modernizare a căii ferate, între Cluj-Napoca și Oradea. Se va putea circula în baza tichetelor de călătorie emise de CFR.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară și operatorii de serviciu public de transport feroviar de călători au introdus prin acte adiționale la contractele de serviciu public, servicii de transport feroviar de călători cu autocare/autobuze de înlocuire a trenurilor de călători.

Aceste servicii de autocare/autobuze de înlocuire a trenurilor de călători reprezintă curse regulate speciale și sunt menite să asigure continuitatea serviciului de transport către călătorii care aleg să utilizeze trenurile în deplasările cotidiene, sau ocazionale chiar în zonele unde liniile sunt închise total sau parțial, pentru a permite implementarea proiectelor de reconstrucție şi electrificare a căii ferate dintre Cluj-Napoca şi Oradea, până la frontiera cu Ungaria. În tabelele alăturate sunt orarele de funcţionare pentru fiecare localitate dintre Cluj-Napoca şi Oradea, începând cu data de 8 ianuarie.