De azi, se închide circulația pe strada Libertății, de la intersecția cu strada Aurel Lazăr până la intersecția cu Parcul Traian, pentru a permite constructorului să lucreze la pasajul care va subtraversa Bulevardul Magheru. De asemenea, pe străzile Andrei Şaguna şi Aurel Lazăr nu se va mai putea parca, acestea devenind străzi cu dublu sens.

Începând de azi, circulaţia în zona centrală a Oradiei va fi şi mai dificilă. Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier a aprobat ieri, 22 octombrie, la solicitarea SC Freyrom SA, câteva modificări în circulație, în vederea demarării lucrărilor la pasajul pe sub Bulevardul Magheru și a celor de relocare rețele de utilități de pe amplasamentul viitorului pasaj. Astfel, începând de azi, 23 octombrie, se închide circulația pe strada Libertății, de la intersecția cu strada Aurel Lazăr până la intersecția cu Parcul Traian, până la finalizarea investiției, respectiv începutul lunii iunie 2020. „În acest sens, strada Andrei Șaguna și strada Aurel Lazăr până la Andrei Șaguna devin străzi cu dublu sens, prin desființarea spațiilor de parcare”, a anunţat Primăria Oradea.

Totodată, începând cu 28 octombrie, strada Aleea Ștrandului se va închide pe porțiunea Hotel Continental – Bulevardul Magheru. Începând cu 4 noiembrie se va închide circulația în Parcul Traian, pe porțiunea acces auto Inspectoratul Județean de Poliție – Bulevardul Magheru, iar strada George Enescu va deveni cu dublu sens, prin desființarea locurilor de parcare și se va înființa un sens giratoriu la capătul străzii spre Bulevardul Magheru. Pe de altă parte, Primăria Oradea a anunţat că, începând cu 15 noiembrie, se vor executa lucrări pe Bulevardul Magheru, motiv pentru care circulația tramvaielor va fi suspendată pe perioada lucrărilor, iar tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de lucrările din zona Parcului Traian, care generează momentan probleme de trafic, pe care le vom rezolva până în vara anului viitor. Până la sfârșitul acestei luni dorim să finalizăm și lucrările la strada Mihai Eminescu și să o redăm apoi circulației rutiere, pentru ca o dată ce intervin restricțiile de trafic în Parcul Traian, să asigurăm o circulație mai fluentă prin strada Mihai Eminescu, care urmează să fie redeschisă circulației”, a declarat viceprimarul Florin Birta.