Tot mai mulți români au început să ia în calcul varianta alegerii unui șemineu ca sursă unică de încălzire pentru casa lor. Iar pe lângă eficiența cu care sunt înzestrate sunt alese și pentru cadrul de poveste și atmosfera pe care șemineul le poate aduce garantat în casele românilor. Deci, pe lângă confortul termic superior, întreaga familie se va bucura de o viață liniștită în jurul focului.

Trosnetul lemnelor, dansul flăcărilor, clipele și relaxarea, pe care numai un șemineu lemne are puterea să le ofere, o să te facă să te îndrăgostești de semineu pentru totdeauna. De ce este șemineul atât de eficient din punct de vedere financiar? Dacă te interesează exclusiv costurile, atunci află de la noi că lemnul rămâne cel mai ieftin combustibil de încălzire.

Din cauza creşterii în mod constant a preţurilor la gaz, creştere ce a avut loc în ultimii ani, tot mai mulţi oameni aleg să îşi construiască un şemineu. Chiar dacă investiţia iniţială poate să ți se pară mare, în timp aceasta se amortizează, iar beneficiile căldurii naturale şi ale designului care îţi oferă o stare de bine şi care poate să te uimească. Acestea sunt doar câteva dintre plusurile care ar trebui să te determine să îţi construieşti un șemineu, şi asta cât mai repede. Chiar dacă te gândești că abia am scăpat de iarnă și că nu are sens să te preocupi încă de pe acum de lucrul acesta, nu uita că: „Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car.”

Specialiştii de la Alego îţi oferă produse de calitate la un preţ foarte bun pentru România, alături de garanţii consistente care te fac să îţi risipeşti orice îndoială cu privire la calitatea serviciilor şi produselor oferite de ei.

Șemineul funcționeaza prin convecție, adică încălzirea și circularea aerului din încăpere se realizează către tavan, podea și alte zone mai îndepărtate, spre deosebire de sobele clasice, de teracotă, care funcționează pe principiul radiației. În cazul șemineelor pe lemne sunt utilizate ambele procese de încălzire, atât cel prin radiație, cât și cel prin convecție.

În general materialele utilizate pentru construirea unui șemineu sunt cărămida, piatra, fonta și oțelul. Este deosebit de important să fie utilizate materiale de calitate, pentru a oferi șemineului o bună rezistentă, eficiență termică și un design plăcut.

Pentru a obține rezultatele dorite este recomandat să apelați la serviciile unor specialiști, atât pentru achiziționarea unui focar șemineu și a elementelor componente, cât și pentru montarea acestora. www.alego.ro, parte a grupului PEFOC.ro este un important producător și ditribuitor de șeminee, și nu doar pe lemne, ci și pe gaz, electrice sau cu bioetanol. Tot de la ei poți cumpăra un cos de fum de calitate, potrivit și necesar șemineului tău. Scopul lor este acela de a oferi clienților săi produse de calitate superioară, confort și siguranță.

E important să știi la cine să apelezi pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile aduse de un șemineu. Așa că recomandat ar fi să ții cont de sfatul nostru de a apela la Alego.