Nu mai puțin de 44 de magnolii, unul din cei mai frumoși arbori cu flori care înfrumusețează grădinile și parcurile odată cu venirea primăverii, sunt plantate în aceste zile în Piața Magnoliei din Cartierul Rogerius.

„Până în acest moment s-au plantat 20 de magnolii și 20 de cireși japonezi. În total, se vor planta nu mai puțin de 105 arbori, din care: 44 magnolii, 41 cireși japonezi, 14 salcâmi japonezi și 6 salcâmi ornamentali. Lucrările vor continua cu plantarea celor aproape 600 de arbuști (sălcioară, pinus mic, salcie de nisip, liliac chinezesc, cătină roșie ornamentală) și a celor aproape 9.000 de plante perene”, a anunţat Primăria Oradea.

Pentru protejarea fondului vegetal, la fiecare plantare se pune îngrășământ organic și rocă vulcanică pentru drenaj. Totodată, fiecare arbore, arbust sau plantă perenă este prevăzută cu tub de dren pentru irigare. Odată cu terminarea lucrărilor și venirea timpului frumos, Piața Magnoliei va prinde culoare, transformându-se într-un generos spațiu verde de petrecere a timpului liber. Astfel, din suprafața de 10.000 mp a piațetei, 4.500 mp sunt reprezentați de zona verde. Investițiile în regenerare urbană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, concretizate în amenajarea unui centru de cartier, respectiv a unui spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber reamenajat precum Piața Magnoliei, vor genera un spațiu urban modern, care va putea fi accesat de toți locuitorii orașului.