Temperaturile vor fi mai mari decât cele obișnuite în următoarele două săptămâni, iar apoi vor fi apropiate de cele normale, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

 

Săptămâna 25 martie - 1 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nord-vestice, nordice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Săptămâna 1 - 8 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

 

Săptămâna 8 - 15 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

 

Săptămâna 15 - 22 aprilie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile centrale și estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.