OTL informează pasionaţii de plimbări cu trotinete electrice că acestea pot fi închiriate în intervalul orar 8.00 – 21.00. Programul poate suferi modificări, de aceea, utilizatorii sunt rugaţi să consulte aplicaţia TrotOR”.

         

„Există în acest moment amplasate standuri de andocare /încărcare în trei locaţii, respectiv: Pc.1 Decembrie (lângă standul de închirieri biciclete), str. Duiliu Zamfirescu (lângă Compania de Apă) şi în incinta Universităţii Oradea”, anunță purtătorul de cuvânt al societăţii de transport local, Carmen Tocuţ.

Potrivit acesteia, este obligatorie descărcarea, pe telefonul mobil, a aplicaţiei „TrotOR” din Magazin Play sau App Store, tarifele pentru închiriere fiind: 2 lei / pornire şi 12 lei / oră. Posesorii cardurilor de călătorie OTL beneficiază de un discount de 20% din tarife (1.6 lei / pornire şi 9,6 lei / oră).

„Utilizatorii sunt rugaţi să citească atent, din aplicație, Regulamentul de utilizare al serviciului de închiriere trotinete electrice – TrotOR, în vederea informării corecte privind răspunderile ce le revin”, menționează Carmen Tocuț.

Viteza maximă a trotinetelor este de 30 km oră, dar cele ale OTL sunt limitate la 20 km. Regulamentul impune și o limită de vârstă de minimum 18 ani, dar este acceptată și varianta în care un adult însoțește un copil.