Începând de joi, 18 iulie a.c., până la data de 28  iulie, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, unde, în acest an, sunt scoase la concurs 50 de locuri.

La nivelul județului Bihor, recrutarea candidaților pentru Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, se realizează de personalul structurii de resurse umane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” (ISU BH).

Cererea-tip de înscriere la concursul de admitere se poate descărca de site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (www.academiadepolitie.ro), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (https://www.isubh.ro/admitere/ ). Cererea se completează de către candidat, în mod lizibil, se semnează și se trimite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail: inscrieri.academie@isubh.ro, în perioada 18 iulie - 28 iulie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Evaluarea psihologică a candidaților se va realiza, conform planificării, până la data de 7 august. În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 9 august.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic, până la data de 9 august (data operațiunii bancare), potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la secțiunea Admitere. Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 20 – 29 august, iar susținerea probelor scrise, în data de 31 august. Ulterior, între 5 și 27 septembrie a.c., candidații care au promovat cele două probe se vor prezenta la unitățile de recrutare pentru întocmirea fișei medicale. Vor fi declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 29 septembrie. Detalii despre procedura de admitere, numărul de locuri aprobate, formularele și documentele necesare completării dosarului de recrutare și alte date de interes sunt postate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (www.academiadepolitie.ro), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (www.isubh.ro) - Secțiunea Cariera) sau pot fi obținute la sediul inspectoratului, de la personalul desemnat al Serviciului Resurse Umane, telefon 0259/411.212, interior 27107 și 27136.