Au început înscrierile la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești. Candidații au la dispoziție nu mai puțin de 300 de locuri.

În perioada 25 octombrie - 4 noiembrie, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere organizat la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești. Cererile de înscriere se depun online, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor) recrutează candidaţi pentru concursul de admitere, sesiunea octombrie-decembrie, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, instituţia de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, destinată formării iniţiale a subofiţerilor de pompieri și protecție civilă și a subofițerilor administrativi.

Sunt scoase la concurs 300 de locuri (atât pentru bărbați cât și pentru femei) de subofiţer de pompieri şi protecţie civilă și subofițer administrativ pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și unitățile subordonate.

Cererea-tip de înscriere, se descarcă de pe site-ul oficial al MAI (mai.gov.ro) sau de pe site-ul ISU Bihor (isubh.ro/admitere), se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail [email protected], în perioada 25 octombrie - 04 noiembrie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Conform calendarului de admitere, după depunerea cererilor de înscriere, până pe 11 noiembrie, are loc evaluarea psihologică. Termenul de depunere a documentelor în vederea constituirii dosarului de recrutare este 17 noiembrie. Din 23 până pe 29 noiembrie are loc evaluarea performanțelor fizice iar pe 10 decembrie susținerea probei de evaluare a cunoștințelor. Între 15 decembrie 2022 și 20 ianuarie 2023 se va desfășura examinare medicală (doar a candidaților care se încadrează în numărul locurilor scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor finale).

Detalii despre procedura de admitere, formularele și documentele necesare completării dosarului de recrutare și alte date de interes sunt postate pe site-urile Şcolii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești (scoaladepompieri.ro) și ISU Bihor (isubh.ro - Secțiunea Cariera) sau pot fi obținute la sediul inspectoratului, de la personalul desemnat al Serviciului Resurse Umane, la telefon 0259.411.212, 0259.411.213, interior 27107 și 27136.