Serviciul pentru Permise şi Înmatriculări auto Bihor are program prelungit, în două schimburi, începând de marţi, pentru a veni în întâmpinarea celor care trebuie să îşi schimbe documentele.

Programul a fost prelungit de Instituţia Prefectului Bihor ca urmare a creşterii numărului de solicitări de preschimbare a permiselor de conducere, având în vedere că în cursul lunii ianuarie 2023 vor expira aproximativ 13.000 de permise în judeţ.

„În ianuarie expiră valul acela mare pe care l-am avut în urmă cu zece ani. Şi ca să nu avem termene lungi de aşteptare, am hotărât ca pentru luna ianuarie, şi chiar februarie, dacă va fi nevoie, să lucrăm în două schimburi. Se face programare online pe site-ul drpciv.ro, persoana primeşte confirmare şi vine la ora respectivă cu documentele. Avem deja programări, pe care le rezolvăm de la o zi la alta, maxim în două zile", a declarat, marţi, pentru Agerpres, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Bihor, comisar şef de poliţie Alexandru Laza.

Conform noului program, pe tot parcursul lunii ianuarie şi, dacă va fi necesar, în luna februarie, programul de lucru cu publicul al SPCRPCIV se va desfăşura în două schimburi, după cum urmează: schimbul I - de la 07.00 la 15.00, iar schimbul II - de la 12.00 la 20.00.

Potrivit lui Laza, programul anterior se desfăşura într-un singur schimb, între orele 08.30 - 16.30 în zilele de luni, marţi, joi şi vineri, fiind mai lung miercurea cu două ore, adică între orele 08.30 – 18.30.

Candidaţii programaţi în data de 23 ianuarie pentru proba practică a examenului auto vor fi reprogramaţi pentru data de sâmbătă, 21 ianuarie.

„Decizia a fost adoptată în baza Hotărârii de Guvern privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2023", precizează reprezentanţii Cancelariei Prefectului.