De Înălțarea Domnului, românii îi comemorează pe eroi. Această sărbătoare a fost instituită prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920. Decizia a fost reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți din 24 august 1920.
.jpg&w=337&h=208&zc=3)
De Înălțarea Domnului, românii îi comemorează pe eroi. Această sărbătoare a fost instituită prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920. Decizia a fost reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți din 24 august 1920.
Ziua Eroilor Neamului, potrivit tradiției românești, este sărbătorită în sfânta Zi a Înălţării Domnului ( mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere), iar la Ştei acest eveniment a avut loc joi, 29 mai.
OTL informează publicul călător că, începând de luni, 2 iunie, se va relua circulația pe traseul normal al liniei 14, astfel: sens de circulație spre Biserica Baptistă: ......Parc 1 Decembrie – str. Independeței – str. Tudor Vladimirescu – str. Alexandru Cazaban.......
Recent a avut loc, în incinta Muzeului Țării Crișurilor, cea de a cincea ediție a Salonului cultural orădean, inițiat cu cinci luni în urmă de coordonatorul, prof. univ. dr. Ioan Simuț.
În data de, 19 mai 2025, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reunită în cadrul Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, legal constituit, prin Decizia nr. 191/2025, a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 5984/102/2023, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile şi pe cale de consecinţă – „În interpretarea dispoziţiilor art. 493 alin. (3) raportat la art. 493 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte că: Pentru aplicarea în mod direct a sancţiunii disciplinare a „mustrării scrise” este obligatorie cercetarea prealabilă şi audierea funcţionarului public”.
Cunoscutul polisportiv Avram Iancu din Hunedoara a înotat fără costum de neopren sâmbătă, 31 mai, în apele râului Crișul Repede, pentru o fetiţă din Oradea, de 9 ani și jumătate, care are nevoie de operaţie în SUA. Înotul de anduranță s-a desfășurat în două etape, acțiunea fiind supravegheată de Salvamont Salvaspeo
Organizat de Rotaract Club Oradea, Cursa Răţuştelor va reuni duminică, 1 iunie, la start, 10.000 de răţuşte din plastic lansate pe Crişul Repede. Cel mai distractiv eveniment cu scop caritabil din România care atrage mii de români pe malurile râurilor din București, Timișoara, Iași, revine la Oradea.
Mâine, 31 mai, cunoscutul înotător Avram Iancu va înota zece kilometri în Crișul Repede pentru Ana, o fetiță de 9 ani și jumătate, elevă la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, diagnosticată cu o malformație cardiacă severă.
Sâmbătă și duminică, pompierii militari bihoreni vor organiza o serie de activități dedicate copiilor, atât la sediile tuturor celor 12 subunități ale ISU Bihor, cât și în alte locații din Oradea, Paleu, Aleșd, Nucet, Batăr și Salonta.
Elevii orionini vor avea de acum acces la echipamente noi, care îi vor ajuta să înțeleagă, într-un mod practic, ceea ce învață la cursuri, după ce joi, 29 mai, a avut loc inaugurarea oficială a Laboratorului de Electronică Aplicată.