Vineri, 30 mai, în intervalul orar 17.00 – 20.30, va avea loc evenimentul cultural „Arta ne unește”, care se va desfășura în aer liber, pe strada Patrioților nr. 2, în spatele Teatrului „Regina Maria”.

Vineri, 30 mai, în intervalul orar 17.00 – 20.30, va avea loc evenimentul cultural „Arta ne unește”, care se va desfășura în aer liber, pe strada Patrioților nr. 2, în spatele Teatrului „Regina Maria”.
Oradea, prin Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor, va sărbători duminică, 8 iunie, Ziua Mondială Art Nouveau.
Ziua Eroilor va fi marcată joi, 29 mai, prin două ceremonii militare care vor avea loc în Oradea şi în Tăşad, comuna Drăgeşti. La Oradea, manifestările vor începe la ora 9.00, la Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. La Tăşad, manifestările vor debuta la ora 15.00, fiind prilejuite de dezvelirea monumentului eroilor.
Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți, dată la data de 24 august 1920 și promulgată prin decretul 3530 din 2 septembrie 1920.
Sala festivă destinată concertului a fost lăcașul de cult al Palatului Episcopal Romano-Catolic, o capodoperă a artei curentului baroc, de inspirație renascentistă, împodobită cu efigiile propovăduitorilor credinței, fiind exemple ale evoluției cultului Romano – catolic din această zonă geografică.
Universitatea din Oradea găzduiește, în zilele de 29 și 30 mai 2025, o conferință internațională „Jean Monnet” prin care își propune să ofere un cadru academic inovativ și multidisciplinar, prin care pot fi identificate formele de manifestare ale sprijinului social.
Duminică, 1 iunie, de la ora 14.00, la Biserica ortodoxă din Livada, va avea loc lansarea cărții „De vorbă cu un om de stânga. Ioan Chivari. Documente”, autori Augustin Țărău și Elena Moțoc Chivari, apărută anul acesta la Editura Muzeului Țării Crișurilor.
„Cafeneaua prevenirii”, o acțiune stradală, cu mesaje preventive și expoziție cu desene create de copii, destinate prevenirii violenței domestice, organizate de polițiștii din Bihor, este evenimentul celei de-a treia zile a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.
Evenimentul central al „Zilelor Carierei”, Târgul locurilor de muncă, desfășurat miercuri, 28 mai, a adus în holul bibliotecii peste o mie de tineri aflați în căutarea unui job sau a unui program de practică ori a unui internship.
Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate 248 bilete de tratament balnear, aferente seriei 7, începând cu data de 11 iunie, pentru mai multe stațiuni din țară.